Cookie & Privacy

Bij het gebruiken van onze website ga je akkoord met ons
Cookie & Privacy Beleid.

Vers geperst, 100% vers fruit

ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS

ZONDER BEWAARMIDDELEN

ZONDER KLEURSTOFFEN

BLOG

Mei Plastic Vrij

Fruitsappen Verhofstede: altijd Mei Plasticvrij

Er zwemt meer plastic in zee dan vis, en de lucht hangt vol niet-afbreekbare microplastics die daarna doordringen in de grond, in ons water en in ons lichaam. Het is geen geheim dat er te veel plastic is. Bewustwordingscampagne Mei Plasticvrij wil mensen ertoe aanzetten meer plasticvrij te gaan leven, iets waar Verhofstede Fruitsappen al langer resoluut voor kiest.

Fruitsappen Verhofstede Stein De Bock AD Merchtem

Ooit stonden weinigen er bij stil, maar de fruitsappen van Verhofstede worden sinds jaar en dag in glazen flessen geleverd. Dat was – en is nog steeds – een bewuste keuze, waar goede redenen voor zijn. Glas is een pak duurzamer en gezonder dan de alternatieven. Het is herbruikbaar en een betere bewaarder dan plastic. Glas wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, die vanzelf een hoge mate van bescherming bieden. De Egyptenaren gebruikten het al in 1500 voor Christus. Chemische additieven of kunststof komen daar niet aan te pas, wat zorgt voor een minimale impact op oceanen, de natuur en de groeiende afvalbergen.

Vitaminen komen uit de glazen fles zoals ze erin zijn gegaan.”

Glas heeft geen enkele invloed op de smaak en de consistentie. Dat verzekert de lekkere smaak van de fruitsappen van Verhofstede. Vitaminen komen uit de fles zoals ze erin zijn gegaan en nemen in glas geen giftige stoffen op van de verpakking.

Glas is goed

Het opzet van Mei Plasticvrij is simpel: één maand het gebruik van plastic verminderen, met zoveel mogelijk mensen. Van alle 'maanden zonder' is deze nieuwe campagne vermoedelijk de meest uitdagende, en tegelijk misschien ook wel de meest dringende. Doe zelf de test na een winkelbezoek en je zal merken dat de hoeveelheid plastic die je net ‘gekocht’ hebt, waanzinnig is. Ook daarom is kiezen voor glas als verpakking een bewuste keuze. De fruitsappen van Verhofstede worden gepasteuriseerd en zijn lang houdbaar in de glazen flessen. De milieu-impact is minimaal, terwijl smaak bewaard blijft. Glas is hygiënisch, biedt een goede bescherming en is voor onbeperkte tijd 100% recycleerbaar. Kunststof is beperkter te hergebruiken en minder dan 25% van de gebruikte plastics krijgt een nieuwe verpakkingsbestemming. Voor glas ligt dat percentage meer dan drie keer hoger.

Mei Plasticvrij is een ‘maand zonder’ waar we achter staan. Eentje die bevestigt dat Verhofstede lang geleden al de juiste keuze maakte. Maximale kwaliteit met een minimale impact, het is – van fruitboom tot fruitsap – een keuze voor de toekomst.