Cookie & Privacy

Bij het gebruiken van onze website ga je akkoord met ons
Cookie & Privacy Beleid.

Vers geperst, 100% vers fruit

ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS

ZONDER BEWAARMIDDELEN

ZONDER KLEURSTOFFEN

BLOG

Spar Kruisem

“Wat vroeger zelfgekweekt en -gemaakt werd in de eigen tuin, dat komen mensen nu hier halen”

Het is een tikkeltje verwarrend voor de toevallige bezoeker. SPAR Huise is eigenlijk Spar Zingem. Kruisem en Ouwegem liggen ook vlakbij. Voorde en Lozer iets verderop. Dit is het noordelijke randje van de Vlaamse Ardennen en Sabine Nachtergaele heet ons welkom.

Fruitsappen Verhofstede Spar Kruisem

De duidelijk recent gerenoveerde voorgevel van de SPAR zijn we dan al gepasseerd. “Niet alleen de gevel, de hele winkel kreeg nog niet zo lang geleden een update. Mee-evolueren om mee te kunnen, het is nodig. Het tempo ligt hoog en het gaat razendsnel. ‘Nieuw’ is altijd aantrekkelijker voor mensen. Al zit er tegelijk een praktisch luik achter, want ook hygiëne, veiligheid en HCCP-normen evolueren, net zoals de wensen van de klanten soms verschuiven. Daar trachten we stuk voor stuk aan te voldoen. Een tevreden klant is een goede klant. En misschien komt die terug. Daar draait het uiteindelijk om.” Sabine legt het helder en duidelijk uit. “Mijn vader was destijds transporteur bij Kerkhof-Gryspeerdt en beleverde winkels. Toen ze op een bepaald moment zelfstandige uitbaters zochten, heeft hij dit filiaal gekocht. Mijn schoonzus en ikzelf runnen het van bij de start en na een reeks fusies en overnames werd Colruyt Group in 2003 de licentiehouder van de Spar-formule in België. Maar we zijn een zelfstandige winkel.”

Terug naar de basis

“In de eerste plaats geeft het de klanten meer ruimte om comfortabel te winkelen. Maar het is inderdaad zo dat je een aantal zaken opnieuw kan overwegen of herdenken. We kiezen er bijvoorbeeld bewust voor om alle producten nu te implementeren in het totale aanbod. Vroeger stonden de fruitsappen van Verhofstede apart, op een houten rekje. Nu staan ze gewoon in het rek. Dat heeft voor- en nadelen, afhankelijk van het standpunt. Geen display is misschien wat minder opvallend, anderzijds vergroot je de ruimte voor de klant … Ik heb de indruk dat mensen misschien tijdelijk wat hebben moeten zoeken naar Fruitsappen Verhofstede, al zit het ondertussen weer in stijgende lijn. We hebben bij de verbouwingen ook rekening gehouden met Verhofstede, voor alle duidelijkheid. Zonder displays spreken we van het aantal meter waar een product over beschikt en in dit geval zijn dat er drie. Verhofstede krijgt bij ons over één meter drie planken en dat is eigenlijk niet weinig. Een goede aanlevering, rechtstreekse bereikbaarheid, praktische afhandeling … ook dat zijn elementen die daarin meespelen, naast gewoon een goed product hebben.”

“Het is goed, het is makkelijk en het is klaar, dat zal het ongeveer samenvatten. Voor ons is dat – zeker als we alleen over de producten spreken – de onderscheidende factor.”

Sabine ziet drie belangrijke kenmerken waarmee ze als SPAR-filiaal scoren:“Het is goed, het is makkelijk en het is klaar, dat zal het ongeveer samenvatten. Voor ons is dat – zeker als we alleen over de producten spreken – de onderscheidende factor. Onze klanten weten alles staan, hebben parking voor de deur en zijn snel binnen en buiten. Sommigen komen hier nog echt de grote boodschappen doen, maar net zo vaak komt wat ze meenemen gewoon vanavond al op tafel. In de dertig jaar dat we hier bezig zijn, hebben we vanzelfsprekend een relatie met onze klanten opgebouwd. Toevallige passanten of nieuwe inwoners zijn er ook, maar hier vervullen we toch de rol van buurtwinkel, hoor. Het overgrote deel van de mensen die hier over de vloer komen, kennen we. De eigen beenhouwerij speelt daar een rol in en vormt een belangrijke aanvulling. Dat is zeer intensief maar tegelijk ook een echte verschilmaker. Plus, de SPAR-winkels zijn ook op zondagvoormiddag open en daarmee zijn we zelfs binnen de Colruyt Group een uitzondering.”

“Een goede aanlevering, rechtstreekse bereikbaarheid, praktische afhandeling … ook dat zijn elementen die bepalen of je een aangenomen leverancier kan worden, naast gewoon een goed product hebben.”
Fruitsappen Verhofstede Stein De Bock AD Merchtem

Sabine ziet drie belangrijke kenmerken waarmee ze als SPAR-filiaal scoren: “Het is goed, het is makkelijk en het is klaar, dat zal het ongeveer samenvatten. Voor ons is dat – zeker als we alleen over de producten spreken – de onderscheidende factor. Onze klanten weten alles staan, hebben parking voor de deur en zijn snel binnen en buiten. Sommigen komen hier nog echt de grote boodschappen doen, maar net zo vaak komt wat ze meenemen gewoon vanavond al op tafel. In de dertig jaar dat we hier bezig zijn, hebben we vanzelfsprekend een relatie met onze klanten opgebouwd. Toevallige passanten of nieuwe inwoners zijn er ook, maar hier vervullen we toch de rol van buurtwinkel, hoor. Het overgrote deel van de mensen die hier over de vloer komen, kennen we. De eigen beenhouwerij speelt daar een rol in en vormt een belangrijke aanvulling. Dat is zeer intensief maar tegelijk ook een echte verschilmaker. Plus, de SPAR-winkels zijn ook op zondagvoormiddag open en daarmee zijn we zelfs binnen de Colruyt Group een uitzondering.” ‘Intensief’, ‘zondagvoormiddag’ … het mag duidelijk zijn dat Sabine en haar collega’s geen ‘nine to five’ hebben. Ze lacht. Een relatief kleinschalige winkel als de onze, daar ben je inderdaad dag en nacht mee bezig. Het houdt nooit op. Toch blijft het voldoende plezant om het te blijven doen. Anderzijds: ik heb een achttienjarige dochter die straks gaat studeren en zij ziet ook dat moeder nooit gedaan heeft. Ze is hiermee opgegroeid, doet vakantiejobs, maar als ze ooit beslist de winkel verder te zetten zal het toch helemaal haar eigen keuze zijn. Het is zeven op zeven en impliceert bovendien meer dan alleen winkel houden. Mijn echtgenoot steunt me gelukkig door dik en dun, en hij neemt een groot deel van de onzichtbare taken op zich hoewel hij het winkelier-zijn zeker niet in het bloed heeft.”

Gelukkig is er een klein maar ervaren team van medewerkers om op te rekenen. “Met een tiental zijn ze en als zaakvoerder luister je er zoveel mogelijk naar. Alleen dan krijg je de beste prestaties. ‘Trek je plan’ zeggen, zo werkt het niet. Op één na zijn het zowat allemaal vijftigplussers die hier dus duidelijk blijven. Dat is positief. Ik betwijfel of veel jeugd staat te springen om de job te doen: weekend, lange dagen, het is niet evident. Maar alles heeft voor- en nadelen en ik zei het al: er zijn voldoende dingen die zorgen dat ik het graag blijf doen.”