Cookie & Privacy

Bij het gebruiken van onze website ga je akkoord met ons
Cookie & Privacy Beleid.

Appelsap

+ Frambozen

70 cl

Verhofstede Appelsap met Frambozen

Frambozen bevatten een hoog gehalte aan Vitamine C, maar ook Vitamine B2 en B6. Ze hebben een lage pH waarde en hebben een reinigende en ontzurende werking. De framboos is een goede bron van de tannine met de naam ellagzuur. Dit polyfenol komt voor in o.a. granaatappel, goji-bessen, bramen en aardbeien. Ellagzuur is een zeer gezonde fytonutriënt. Het behoort tot de sterkere antioxidanten die vrije radicalen in het lichaam onschadelijk maken. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor celschade, DNA-schade en kunnen ernstige ziekten veroorzaken. Kaempferol is een fytonutriënt dat ook in de framboos zit. Deze stof is goed voor de algemene vitaliteit en de energiehuishouding. Je ziet het, Frambozen zijn ongekend gezond!


Cocktailtip

RASPBERRY ROZE FIZZ

Deze cocktail is een alcoholvrije twist op de combinatie van 2 classic cocktails: De Clover Club en de Ramos Fizz. Het is een heerlijk lichte en feestelijke roze partydrink. Perfect voor een brunch en ideaal als feestelijk aperitief.

BENODIGDHEDEN

10 cl “Verhofstede” Appelsap met Frambozen • 1 cl “Verhofstede” Appelsap met Citroen • 1 cl Natuurlijke zoetmaker (honingwater, agave- siroop of maisstroop) • 1 Eiwit • 3 Druppels rozenwater • Rozenblaadjes of verse Frambozen • 1 Takje munt

BEREIDING

Doe eerst alleen het eiwit in een shaker (geen ijs) en shake krachtig gedurende 10 seconden. Dit helpt je om de mooie lichte roomstructuur te creëren die je drink de nodige zachte textuur zal geven. Wanneer je het eiwit opgeklopt hebt, vul je je shaker met de andere ingrediënten. Voeg eventueel ijsblokjes toe in je shaker en shake krachtig gedurende 30 seconden. Werk af met een munt- of rozenblaadje of een verse framboos.

PDF