Cookie & Privacy

Bij het gebruiken van onze website ga je akkoord met ons
Cookie & Privacy Beleid.

Appelsap

+ Rabarber

70 cl

Verhofstede Appelsap met Rabarber

Rabarber reinigt de lever en bevordert de goede werking van de darmen. Deze groente bevat heel veel vitamine B1, B2, B6 en C. Rabarber is de ideale groente als je kampt met verstopping, maar ook als je last hebt van bloedarmoede. De groente is rijk aan ijzer en andere minerale zouten zoals kalium, calcium en magnesium. Bovendien is Rabarber ook nog caloriearm.


Cocktailtip

RABARBACONNE

Komen je vrienden langs voor een spetterend feest en heb je weinig tijd om leuke cocktails te maken? Verras hen met deze simpele maar heerlijke drink en zet alvast de toon voor het verdere verloop van de avond! In een mum van tijd tover je een sprankelende mix van zachte appel, verfrissende pompelmoes een heerlijk bruisende Prosecco.

BENODIGDHEDEN

3 Kopjes “Verhofstede” Appelsap met Rabarber • 2 Kopjes natuurlijke zoetmaker (honingwater, agavesiroop of maisstroop) • 8 Kopjes Rabarber, in stukjes • 3 Soeplepels geraspte citroenschil • 1 ½ Kopje gezeefd citroensap • 1 Takje munt voor de afwerking

BEREIDING

Neem een grote sauspan en doe hierin het “Verhofstede” Appelsap met Rabarber, de stukjes Rabarber en de geraspte citroenschil. Breng aan de kook. Verminder de warmte tot medium-laag. Laat sudderen gedurende 10 minuten tot de Rabarber zacht is. Neem van het vuur en roer de natuurlijke zoetmaker en het gezeefde citroensap erdoor. Giet alles door een fijne zeef en laat afkoelen.

Wanneer je deze gaat serveren, mix dan 1 deel bruiswater (8 cl) op 1 deel Rabarberlimonadesiroop (8 cl). Serveer in het glas (eventueel met ijsblokjes) en werk af met een takje munt.

Weetje: Je kan deze invriezen om hem de hele zomer te gebruiken…

PDF