Cookie & Privacy

Bij het gebruiken van onze website ga je akkoord met ons
Cookie & Privacy Beleid.

Appelsap

+ Rode bieten

70 cl

Verhofstede Appelsap met Rode bieten

In september, bij het begin van het nieuwe schooljaar breekt het gevaarlijke seizoen weer aan: verkoudheden en griep bedreigen onze gezondheid. Aangezien een ideaal geneesmiddel voor deze virusziekten nog altijd niet is uitgevonden, doen we er best aan die problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Dat kan met eenvoudige middeltjes uit de natuur. Met de rode biet bijvoorbeeld, een ondergewaardeerde groente in onze gebieden. Nochtans kan zij ons veel goeds bieden. Wie geregeld rode biet eet en het sap ervan drinkt, loopt minder kans om de ziekte van anderen over te nemen. Je bouwt meer weerstand op en herstelt sneller. Rode biet bevat niet alleen vitamine A, B1, B2, C en heel wat mineralen en sporenelementen, er zit ook een stof in die bekend staat als betanine, meer en meer bekend door de anti-bacterie-eigenschappen. De stof dringt het lichaam van de bacterie binnen en remt de ontwikkeling en de vermenigvuldiging af. De ziektehaard kan zich dus niet verder uitbreiden. Daardoor zijn de bacteriën niet dood maar fel verzwakt en zo kan het afweersysteem van het lichaam in actie treden. De witte bloedcellen kunnen nu hun werk doen. Rode bietensap heeft een typische grondsmaak. Door de combinatie van appelen en wortelen is het “Verhofstede appelsap met rode biet en wortel” aangenaam om te drinken.


Cocktailtip

MARCELLEKE

Marcel is onze imker. Wanneer je eens zin hebt om langs te komen, neemt hij je graag mee in een boeiend verhaal van bloemetjes en bijtjes (ook voor de ouders). Je krijgt een rondleiding in de boomgaard en in de productie van de fruitsappen.

BENODIGDHEDEN

10 cl “Verhofstede” Appelsap met Aardbeien • 0,5 cl “Verhofstede” Rode Bietensap met Appel • 2 Verse aardbeien • 1 Takje verse munt • 2 cl Natuurlijke zoetmaker (honingwater*, agavesiroop of maisstroop • IJsblokjes (indien gewenst) • Bruiswater

BEREIDING

(Marcel legt het even voor je uit) Leg een verse aardbei in het glas en plet deze met een vork. Hierover giet je 2 cl honingwater*, “Verhofstede” Rode Bietensap en het “Verhofstede” Appelsap met Aardbeien. Roer even met een lepel en vul eventueel op met ijsblokjes. Giet nu voorzichtig 2 cl bruiswater hierover en werk af met een aardbei en een takje munt.

HONINGWATER

(Marcel legt het even voor je uit) Verwarm 25 cl water tot tegen het kookpunt. Zet van het vuur en roer 25 cl honing erdoorheen. Laat afkoelen en bewaar in een fles of bokaal met dop.

PDF